Poloraná odrůda, dieteicky velmi hodnotné, moderní salátové zeleniny. Pro pěstování jsou vhodné všechny typy půd v dobré kondici. Při předpěstovávání je třeba zajistit teplotu minimálně 20 °C. V průběhu dalšího pěstování teplota nesmí klesnout pod 8 °C. Optimální denní teploty jsou kolem 25 °C. Rovněž nutné je zabezpečit dostatečnou závlahu.
Čekanka hlávková jak už název napovídá tvoří podlouhlé hlávky a patří mezi venkovní druh. Hlávky připomínají pekingské zelí, nemají však tak výrazná žebra a nejsou tolik uzavřené. Hmotnost hlávek se pohybuje okolo 700 až 900 g. Pokud chceme u hlávkové čekanky dosáhnout tmavě červené barvy je nutný rozdíl mezi denní a noční teplotou 8 - 10 °C. Sklizeň začíná od září a pokračuje do října. Hlávky se nejlépe využijí čerstvé do salátů. Vyvinutější hlávky je možné uskladnit pro pozdější použití do sklepa.
Doplňující informace
Kategorie: | Osiva a semínka |
Obsah balení: | 0.5g |

29 Kč
Nový komentář