Vysoce výnosná odrůda. vyžaduje kypré, hlinitopísčité, hluboko zpracované půdy. U sklizených kořenů seřízneme nať na 2 cm a kořeny skladujeme při teplotě 1 - 5 °C pro postupné rychlení. Rychlením při teplotě 15 - 17 °C v nádobách s pískem nebo v hydroponii, v temných prostorách nebo zakryté černou fólií získáme puky za cca 3 týdny.
Čekanka k rychlení puků tvoří žluté vřetonovité puky a je oblíbená zejména ve Francii a Belgii. Užitnou částí je vybělený puk, tj. hlávka bez chlorofylu, který je velmi jemný a chuťově příjemně nahořklý. Barva puku je žlutá. Tato čekanka je ceněna především proto, že je k dispozici od prosince do března, kdy je o čerstvou zeleninu nouze. Je bohatá na vitamín C a A. Její vegetační období je 18 - 20 týdnů. Pokud semena vysejeme příliš brzo, sklizeň se protáhne zhruba o 2 týdny.
Doplňující informace
Kategorie: | Osiva a semínka |
Obsah balení: | 0.7g |

24 Kč
Nový komentář