Odrůda vhodná pro rychlení i polní pěstování. Vytváří sytě zelené listy s vysokým obsahem vitamínu C. Využití pro ochucení jídel.
Jak pěstovat pažitku:
Pažitku můžeme pěstovat prakticky na každé zahradě, může na jednom místě vydržet několik let. Výborně se dá pěstovat celoročně v nádobách.
Pažitka nejlépe prospívá v dostatečně výživné, ale ne čerstvě pohnojené, kypré hlinitopísčité půdě, vyžaduje slunečné nebo částečně zastíněné místo.
Pažitka se vhodně doplňuje s mrkví, celerem, petrželí, pastiňákem, červenou řepou. Naopak jí nesedí blízkost fazolí, hrachu, zelí, kapusty, květáku, brokolice a růžičkové kapusty.
Semínka vyséváme nejlépe v dubnu a květnu přímo na záhon mělce do hnízd ve sponu 30 x 20 cm nebo do řádků vzdálených 30 cm.
Semena vyklíčí zhruba za 3 týdny a po 7–8 týdnech můžeme sklízet. Také si brzy na jaře můžeme předpěstovat sadbu, kterou vysadíme v květnu po více rostlinkách do hnízd.
Během vegetačního období dopřejeme pažitce pravidelnou a přiměřenou zálivku, půda by neměla dlouhodobě vyschnout, ale také nesmí být přemokřená.
Chceme-li, aby rostlina bohatě obrůstala a nať si udržela pikantní chuť, odstraňujeme průběžně rozkvetlé květy.
Pažitkovou nať začínáme pravidelně sklízet, když rostlina dosáhne výšky zhruba 10 cm. Seřezáváme ji asi 3 cm na zemí a ihned spotřebujeme.
Pažitka je mrazuvzdorná, na zimu ji můžeme přikrýt suchým listím, aby brzy na jaře vyrostla čerstvá nať.
Doplňující informace
Kategorie: | Osiva a semínka |
Obsah balení: | 1.5g |
Žádné komentáře
Žádné komentáře
21 Kč
Nový komentář