Slámové víno je speciálním druhem přívlastkového vína, které se vyrábí z hroznů vysušených na slámě po dobu tří měsíců. Během tohoto procesu se z bobulí odpařuje voda a dochází ke koncentraci cukrů, kyselin a aromatických látek. Do lisu tak putují hrozny s vyzrálostí přes 27°NM. Slámové víno má po vykvašení vysoký podíl zbytkového cukru a má velmi intenzivní vůni i chuť. V aroma se rozvíjí tropické ovoce a v chuti dominují nádherné medové tóny. Díky náročnosti výroby je slámové víno opravdovou vzácností a perfetně se hodí pro slavnostní příležitosti nebo jako hezký dárek pro někoho, na kom vám záleží. Před podáváním doporučujeme víno vychladit na teplotu 9 - 11°C, a na stůl přinést pár kousků výrazného sýra s modrou plísní nebo ořechy.

450 Kč
Nový komentář